OBS 't Skitteljacht

Waarom geloven mensen?
Het nieuwe schooljaar is gestart, net als de GVO (godsdienstig vormings onderwijs) lessen. 
Maar je kan altijd nog mee doen! 

We hebben met elkaar kennis gemaakt en hebben ons afgevraagd waarom mensen geloven. We hebben ontdekt dat mensen vertellen elkaar verhalen om dingen uit te leggen.  Dat gebeurt al eeuwen lang. Tijdens de lessen gaan we ontdekken wat de verhalen ons willen vertellen,  en proberen we te zoeken naar de betekenis in het hier en nu. 


De Vredesweek
21 september is het internationale vredesdag. De week daarom heen is het vredesweek (17 t/m 23 september 2016. Daarom hebben we geluisterd naar de profeet Jesaja,  en zijn droom over vrede.  Zijn we voor de oecumenische vredesviering aan de slag gegaan met handen. Want vrede moet je zelf maken en onderhouden.

Ook zijn we gaan luisteren naar de wijsheid van koning Salomo,  hij laat de ruziezoekers zelf nadenken over de oplossing via hun probleem door ze de verkeerde oplossing voor te houden, zodat ze gaan denken met hun hart. 


De Kinderboekenweek
De komende weken duiken we in het thema van de kinderboekenweek: jong en oud. 
We kijken naar de aartsvader Abraham,  naar hoe mensen denken over kinderen en de toekomst. En gaan we met het boek Robin en God aan de slag. Robins opa gelooft, maar papa gelooft er niets van. Wat stellen we ons voor bij een Godů.

Genoeg stof dus om over na te denken de komende tijd.