OBS 't Skitteljacht

Nieuwjaar
Na de les over nieuw jaar, weer een start maken met een nieuw begin, en de voornemens, zijn we met het ‘goede’ aan de slag gegaan:

Hoe vragen de Chinezen bijvoorbeeld om het goede over het nieuwe jaar? Wat hebben mensen allemaal voor bijgeloof over geluk en ongeluk, en wat moeten we met die vrijdag de 13de?

Ook Jona en het bijgeloof van zijn matrozen is voorbij gekomen, en kwamen we op het onderwerp spijt. Wat is dat ergens spijt van hebben, en hoe kan je laten zien/merken dat je ergens spijt van hebt. De kreukels die je maakt als je iets verkeerd gedaan hebt zijn niet zomaar weer glad gestreken….

Goed en Kwaad

Nu zijn we bezig over Goed en Kwaad.

Uit de bijbel horen we het verhaal over de boom van kennis van goed en kwaad, voor mensen een uitleg voor waarom we fouten maken, maar daarvan kunnen/mogen leren.

Bij de verschillende godsdiensten kijken we daarom naar de levensregels die erbij horen om een goed leven te hebben. En we beëindigen dit thema met een schilderij waarin we de tegenstelling tussen goed en kwaad laten zien, d.m.v. van licht en donker.